Zeer grote kans op een miskraam na eten uit blik of opgewarmd voedsel in plastic!

Uit onderzoek door Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Stanford blijkt dat zwangere vrouwen eten uit blik en maaltijden die zijn opgewarmd in plastic beter kunnen vermijden om te voorkomen dat ze een miskraam krijgen.

De onderzoekers ontdekten dat chemicaliën hierdoor in het systeem van de vrouwen terechtkomen zouden en de kans op een miskraam met 80 procent vergroten.

Bisfenol A
De stof bisfenol A (BPA) wordt gebruikt in plastic verpakkingen en kan tijdens het verpakkingsproces in het eten terechtkomen. Deze stof komt eveneens voor in kassabonnetjes, waardoor het vrijwel onmogelijk is niet in aanraking te komen met de stof.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 114 zwangeren die al een geschiedenis van vruchtbaarheidsproblemen of miskramen hadden.De vrouwen die hoge concentraties BPA in hun bloed hadden, hadden 80 procent meer kans op een miskraam dan de vrouwen bij wie lage concentraties werden gemeten. Bij 68 van de onderzochte vrouwen eindigde de zwangerschap in een miskraam.

Al jaren wordt onderzoek gedaan naar de effecten van BPA op korte, maar vooral op lange termijn. In 2008 laaide de discussie over de aanwezigheid van BPA in baby flessen en verpakking van voeding weer hoog op nadat Canada besliste BPA toe te voegen aan hun lijst met toxische (giftige) stoffen.

Het is bewezen dat BPA uit plastic “lekt” en in het water terechtkomt, hierdoor veranderd de samenstelling van het water. Wanneer de plastic fles warm wordt, is dit nog vele malen erger.

De plastic industrie geeft dit toe maar beweert dat de vrijgekomen hoeveelheden te klein zijn om schadelijk te zijn. Hiermee is een grote groep wetenschappers het niet eens.

Verschillende studies hebben aangetoond dat BPA hormoon verstorend kan zijn én dat er verbanden bestaan tussen BPA en prostaat- en borstkanker, obesitas, suikerziekte, afwijkingen van de schildklier evenals gedragsproblemen als hyperactiviteit, leerstoornissen en voortplantingsproblemen zoals verminderde kwaliteit van sperma en hormoonproblemen, bv. afwijkende oestrogeen waarden. Het blijkt dat BPA al invloed heeft op ongeboren kinderen!

Let op! Ook in plastic drinkflesjes zit PBA en in de elektrische waterkoker. Dus neem een metalen bidon en zet gewoon de ouderwetse ketel op het vuur of neem een roestvrijstalen waterkoker. Mannen die met een vrouw proberen een kind te krijgen zouden zich eveneens aan die leefregels moeten houden, omdat het ook een negatief effect op hun vruchtbaarheid kan hebben.

Bron: The Independer, ANP, www.nu.nl

Laat dit artikel rondgaan en vertel het aan anderen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)