Wederom onverwachte steun

Enige tijd geleden kreeg ik een verontwaardigd briefje van een huisarts die zich beklaagde dat aan zijn patient Arnica D6 was voorgeschreven door een plastisch chirurg. Hij had aan de plastisch chirurg het volgende geschreven: “Tot mijn verrassing schrijft u Arnica D6 voor. Kunt u mij aangeven welke gevalideerde literatuur hieraan ten grondslag ligt?”

Dit is wat de plastisch chirurg terugschreef: “Er is zeker onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Arnicadruppels ten aanzien van zwellingen en bloeduitstortingen. Dit geeft niet veel uitsluitsel. Toch is het gebruik van Arnica binnen de plastische chirurgie wijdverbreid. Ook bij ons bestaat de indruk dat het een onbewezen maar positief effect heeft. Contraindicaties zijn eigenlijk niet bekend. Vandaar dat we er toch voor kiezen om de druppels voor te schrijven.”

Het is overigens pikant dat de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie in haar richtlijn voor blepharoplastiek voor bovenoogleden het volgende meldt over Arnica: ‘Het nut van het voorschrijven van Arnica om postoperatieve zwelling en ecchymosis te verminderen is niet aangetoond in een systematische review van placebo-gecontroleerde studies. Er zijn geen studies met Arnica bij blepharoplastieken bekend’.

 De Vereniging Homeopathie is wederom blij met deze onverwachte steun. De reguliere geneeskunde blijkt ook overtuigd te zijn over de werking van homeopathie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)