Water uit een plastic flesje? Pas op!

plastic-flesje-waterNu het weer wat warmer weer gaat worden nemen veel mensen een flesje water mee als ze gaan werken, shoppen of sporten.

Iedereen weet dat 1,5 tot 2 liter water per dag drinken goed voor je is. Daarnaast is water een heerlijke verkoeler.

Een mannenlichaam bestaat voor 63% uit water, een vrouwenlichaam voor 52%. Het verschil is dat vrouwen meer vetweefsel hebben en vet houdt geen vocht vast.


Je lichaam heeft water nodig

• Water is het vervoermiddel voor voedingsstoffen naar alle weefsels en cellen en voert afvalstoffen af.
• Het zorgt voor een goede spijsvertering
• 75% van onze spieren bestaat uit vocht
• 80% van de hersenen bestaan uit vocht
• Water regelt ook de lichaamstemperatuur. Stijgt die boven de 37,5 graden Celsius, dan gaan we meer transpireren. ( Door transpiratie koelt het lichaam af doordat er warmte aan de huid wordt onttrokken)
• Water helpt om je lichaam te voeden en te ontgiften.

We kunnen dus gerust stellen dat water een van de belangrijkste voedingsbronnen is. Dit is ook wat de reclames ons vertellen en dat is het enige deel van hun verhaal wat helemaal juist is.

We laten ons graag verleiden door mooie reclames en gemak dient de mens, dus kopen we plastic flesjes water.

Maar pas op met plastic flesjes!

Plastic is erg breekbaar dus worden o.a. plastic flesjes voorzien van allerlei weekmakers (Bisphenol-A, afgekort als BPA), dat het plastic veerkracht en elasticiteit geven zodat het tegen een stootje kan.

Al jaren wordt onderzoek gedaan naar de effecten van BPA op korte, maar vooral op lange termijn. In 2008 laaide de discussie over de aanwezigheid van BPA in baby flessen en verpakking van voeding weer hoog op nadat Canada besliste BPA toe te voegen aan hun lijst met toxische (giftige) stoffen.

Het is bewezen dat BPA uit plastic “lekt” en in het water terechtkomt, hierdoor veranderd de samenstelling van het water. Wanneer de plastic fles warm wordt, is dit nog vele malen erger.

De plastic industrie geeft dit toe maar beweert dat de vrijgekomen hoeveelheden te klein zijn om schadelijk te zijn. Hiermee is een grote groep wetenschappers het niet eens.

Verschillende studies hebben aangetoond dat BPA hormoon verstorend kan zijn én dat er verbanden bestaan tussen BPA en prostaat- en borstkanker, obesitas, suikerziekte, afwijkingen van de schildklier evenals gedragsproblemen als hyperactiviteit, leerstoornissen en voortplantingsproblemen zoals verminderde kwaliteit van sperma en hormoonproblemen, bv. afwijkende oestrogeen waarden. Het blijkt dat BPA al invloed heeft op ongeboren kinderen!

Realiseer je dus dat nu het weer warmer wordt jouw flesje drinkwater ook meer van het giftige BPA gaat lekken. Denk er maar eens aan als je een flesje in de warme auto laat liggen of in een tas meeneemt waar de zon vrolijk op schijnt.

Wat kun jij doen?

Een bidon van RVS is veilig en duurzaam. Je weet dan zeker dat jouw water gezond is en bovendien is dit een stuk milieuvriendelijker.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over plastic flesjes:

Meer weten over natuurlijke gezondheid? Bezoek onze website over Detoxkuren!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)