Wat je moet weten over zout.

Is zout slecht voor ons? Ja, keukenzout wat we gebruiken is slecht voor ons. Het houd vocht vast en veroorzaakt hierdoor een hoge bloeddruk.

Maar Natuurlijk onbewerkt zout is wel degelijk goed voor ons!!

Het zout wat de meesten van ons gebruiken is bewerkt keukenzout. Het bestaat uit alleen natriumchloride, alle mineralen en sporenelementen zijn er uit geraffineerd.

Daarnaast zijn er antiklonter middelen aan toegevoegd zodat het strooibaar blijft. Slecht voor ons!!

Natuurlijke zeezout echter is wel goed voor ons. In Nederland wordt dit verkocht onder de naam Keltisch zeezout.

Keltisch zeezout wordt op een natuurlijke manier gewonnen en er wordt helemaal niets aan toegevoegd. Het is niet het zeezout wat je in de supermarkten kunt kopen. Dit heeft wel een grove korrel maar is ook net zo bewerkt als keukenzout.

natuurlijk zeezout is goed voor ons omdat ons lichaam het meteen herkent. Ons lichaam bestaat n.l. voor een groot deel uit zout. (bloedplasma, tranen, zweet, vruchtwater, cytoplasma, hersenvocht).

Dit mineraal zout is voor 99% het zelfde als de mineraal zouten uit de oceaan. Keltisch zeezout is goed voor ons, het is een goede aanvulling en bevat de juiste mineralen en sporenelementen. 4 tot 6 gram per dag is goed voor ons.

We krijgen hier niet een hoge bloeddruk van, in tegendeel het verlaagd de bloeddruk zelfs en helpt je lichaamsvocht te verliezen. (in Keltisch zeezout zit o.a. zink, magnesium, mangaan, kalium,ijzer en calcium)

Je kunt het online bestellen. Het zijn grove korrels zout die je in een zout molen moet malen.  Meer info op deze pagina.

Je hebt tegenwoordig ook Keltisch zeezout met kruiden. Dit is een goede vervanger voor de liefhebbers van de Aromat. Aromat bestaat bestaat alleen uit E nummers, smaak makers en andere enge toevoegingen. (is op dezelfde pagina te vinden)

Tip. zet je keukenzout in de garage, gebruik het voor je stoep als het glad is. Kies voor een natuurlijk en lekker product, wat veel goeds voor je doet!

One Response to Wat je moet weten over zout.

  • Vilma Petronella says:

    Van harte bedankt,nu weet ik genoeg, want ik ben een hogebloeddruk patient, vooral als ik zorgen heb,maar zoals ik begrijp,is het beter dat ik zeezout gebruik, Gods Rijke Zegen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)