Wat depressie met je darmen te maken heeft.

Een op de tien Nederlanders gebruikt antidepressiva. Dat is natuurlijk te triest voor woorden. Wat kun je zelf doen om er voor te zorgen dat je blij blijft? Als je een maal in een depressie zit, is het moeilijk er zelf weer uit te komen. Weet je van jezelf dat je last hebt van neeslachtige gevoelens, probeer daar dan zelf een verandering in te brengen.

Zorg er voor dat je voldoende licht krijgt. Door licht wordt er serotonine aangemaakt. Dit is een stof in je hersenen die je een blij gevoel geeft. Ga dus iedere dag naar buiten, zorg dat je voldoende daglicht krijgt. Ga lekker buiten wandelen. Want beweging zorgt ook voor het herstel van je serotonine gehalte.

Ongeveer 80% van de serotonine wordt in je darmen gemaakt. Zorg dus dat je darmen gezond en schoon zijn. Doe een goede detox kuur om je darmen weer schoon en gezond te krijgen,, Verander je voeding in een aantal stappen zoals bij de bio detoxkuur. Eet gezond en hou je darmen schoon. Schone, gezonde darmen zorgen voor gezonde hersenen. Zorg dat je goede vetten eet en verminder je omega 6 vetzuren. Omgea 6 vet, maakt de kans op ontstekingen in je hersenen groter.

We kunnen de vetzurenbalans herstellen door meer omega 3-vetzuren te eten in de vorm van chiazaad, haring, makreel of gras gevoerde dierlijke producten.
Een van de meest effectieve en eenvoudige methodes om meer omega-3 vetzuren binnen te krijgen is door dagelijks visolie in te nemen.

Je kunt daarnaast je omega-6 gehalte omlaag brengen door al je plantaardige oliën te vervangen door extra virgin olijfolie. Dit type olijfolie bevat in tegenstelling tot bijvoorbeeld zonnebloemolie veel minder omega-6 vetzuren. Ook kun je beter geen bewerkte producten eten die rijk zijn aan plantaardige oliën, want die zitten gegarandeerd vol omega-6 vetzuren, en vaak ook de zeer ongezonde transvetten.

Naast voeding is meditatie en yoga ook een aanrader om rust en balans te vinden in je leven.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)