Vragen over vitamine B6

b6vitDe vragen over B6 stromen hier binnen. Dit n.a.v. de uitzending van Radar van afgelopen maandag.
Ik wil er niet al te veel woorden meer aan besteden. Het is namelijk door iedere gezondheidssite al tot in den treure uitgekauwd.

B6 bestaat uit 3 Co-enzymen en is in water oplosbaar. Je vind B6 in dierlijke en plantaardige voeding zoals vlees, eieren, brood , graanproducten, peulvruchten, aardappelen en melkproducten. In principe heb je maar weinig nodig. Als je gezond en gevarieerd eet kom je gemakkelijk aan de nodige 1,5 mg per dag.

Vitamine B hebben we nodig bij verschillende bio-chemische reacties van zeer verschillende aard. B6 speelt een rol in de weerstand, de spijsvertering, bij de vorming van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel.

Ook speelt B6 een belangrijke rol bij de bio synthese van neurotransmitters (adrenaline, noadrenaline, seratoninen en dopamine). Het zet tryptofaan om in serotonine. Hierdoor speelt B6 dus ook een rol bij depressie. net als de andere vitaminen B die voor een groot deel belangrijk zijn voor onze gemoedstoestand.

Het zou psychologen en psychiaters daarom “sieren” voor dat ze je aan de antidepressiva zetten eerst eens naar je voedingspatroon kijken en je vitaminen in het bloed te bepalen. Zijn er tekorten, dan zouden die zeker eerst aangevuld moeten worden voor je begint medicijnen te slikken die misschien niet nodig zijn.

In de multi-vitaminen en de B complexen zit vaak te veel B6. En daar gaat het over. Bij een langdurig te veel, kun je zenuwpijnen krijgen in handen en voeten. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. In Nederland is de maximale hoeveelheid van de B6, 25mg. We hebben echter veel minder nodig. Bovendien halen we dat vaak gemakkelijk uit onze voeding.

Het blijkt dat fabrikanten zich regelmatig niet houden aan deze hoeveelheid. Er zit vaak meer in. Kijk dus even goed naar de supplementen die je slikt. Het is geen wijsheid langdurig een te veel te slikken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)