Shiatsu

Shiatsu ryoho komt oorspronkelijk uit China en is gebaseerd op eeuwenoude Chinese geneeskunde. Letterlijk vertaald betekend het woord shiatsu “vingerdruk” – Shi (vinger) en Atsu (druk) – maar de therapeut kan ook de handen, ellebogen, knieën en voeten toepassen gebruiken om druk uit te oefenen op de punten of om ze te masseren. Ryoho betekent therapie. Er wordt gebruik gemaakt van de kracht van de aanraking en het uitoefenen van druk om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het kan worden toegepast op mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden.

Een behandeling kan plaatsvinden op een futon (een dikke mat op de grond), op een massagetafel of op een stoel. De behandeling wordt aangepast aan wat de persoon aankan. Samen bepalen we dus welke behandelmethode het beste bij u past en waar u zich prettig bij voelt.

Waar shiatsu voor zorgt tijdens een consult is ten eerste spierontspanning en pijnbestrijding en ten tweede zorgt het voor balans in het autonome zenuwstelsel. Hoewel de verklaring van de werking van shiatsu anders wordt gezien vanuit de westerse geneeskunde dan vanuit de oosterse filosofie, wordt bij beide naar hetzelfde resultaat gestreefd. Het doel is om een gezond evenwicht binnen het lichaam te bereiken; een balans van lichaam en geest, waarbij de mens op zijn gezondst is.

Om het gewenste effect te bereiken wordt bij shiatsu therapie gekeken naar de mens als geheel (holisme). Gewoonlijk verwachten mensen dat alleen de plaats van het pijnlijke deel zal worden behandeld. Wanneer de oorzaak echter niet wordt aangepakt, zal de pijn na korte tijd weer terug keren. Vandaar dat het van belang is om door middel van een gesprek met de cliënt de geschiedenis van de klacht vast te stellen. Samen met de waarnemingen die de therapeut doet als hij het lichaam behandeld, kan een mogelijke oorzaak van de klacht worden bepaald.

Op welke plek de therapeut ook zal kiezen voor een behandeling, deze zal altijd worden afgerond met een handeling gericht op ontspanning. Door de ontspanning wordt de lokale behandeling in het gehele systeem opgenomen, waardoor het geheel beter beklijft. Shiatsu is dus een integrale therapie waarbij het hele lichaam wordt behandeld.

Introductietarief mei t/m juli 2011

Ter introductie van onze nieuwe Frie-vit collega geldt vanaf mei t/m juli 2011 een introductietarief voor een Shiatsu behandeling. Het speciale tarief voor het eerste consult bedraagt dan € 40,00 (1,5 uur) en voor vervolgbehandelingen € 30,00. De reden dat dit verlaagde tarief van mei t/m juli 2011 wordt gehanteerd is dat de behandelingen in deze periode nog niet vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar. Vanaf augustus is dat wel het geval en zal het normale tarief (zie hieronder) gelden.

Tarief shiatsu (vanaf augustus 2011)

Een shiatsu consult van een uur bij Frie-Vit bedraagt € 55,00 inclusief BTW. Het allereerste consult bestaat uit een introductiegesprek en een behandeling en duurt 1,5 uur, de prijs hiervoor is € 65,00 inclusief BTW. Vanaf augustus kan, afhankelijk van uw zorgverzekering, het consult geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

Frie-vit
De brug naar een optimaal leven!

Frie-vit Contact ButtonFrie-vit

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)