Segmentale Massage

De reden dat door aanraking van de huid en spieren de organen worden gestimuleerd ligt bij de segmentale opbouw van de mens en de verbindingen, metameren, die dit oplevert. Tijdens de ontwikkeling van de foetus van een mens ontstaan vanuit het segment (een onderdeel van het ruggenmerg) zenuwverbindingen met de huid, zenuwen, spieren, organen en botten. Zo’n structuur bij een segment wordt een metameer genoemd.

Door de onderlinge neurale verbindingen ontstaan reflexzones. Dit betekent dat de stimulans van een van de onderdelen van een metameer effect heeft op een ander onderdeel van het metameer.

Als er een storing in ons lichaam optreedt kan er ergens anders in ons lichaam een afwijking ontstaan. Zoals het algemeen bekende verschijnsel dat bij hartklachten vaak uitstraling van pijn naar de linkerarm ontstaat. En ook bij maag en darm klachten kan er pijn naar de linkerschouder ontstaan.

Verstoring van de inwendige organen kunnen zich in de huid laten zien door verklevingen en huidintrekkingen. In een spier of spiergroep kan een verstoring zich uiten in een spierknoop of triggerpoint. Bij segmentale massage wordt de desbetreffende huidzone gemasseerd om zo het aangedane segment te herstellen.

Een consult Segmentale Massage bij Frie-vit bedraagt € 55,00 inclusief BTW  en duurt 50-60 minuten.

Frie-vit
De brug naar een optimaal leven!

Frie-vit Contact ButtonFrie-vit

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)