Rode wijn bij borstkankerbehandeling

Een resveratrolrijk dieet voor en tijdens behandeling van borstkanker met rapamycine is aan te raden. Oftewel, een glas rode wijn doet goed, zo concluderen onderzoekers van het Cleveland Clinic Lerner Research Institute.

Zij ontdekten dat resveratrol, dat onder meer in rode wijn voorkomt, de gevoeligheid voor rapamycine verhoogt en zo de groei van borstkankercellen remt. De combinatie van resveratrol en rapamycine kan van grote therapeutische waarde zijn in de behandeling van borstkanker en wellicht andere processen waarbij mTORC1 wordt geactiveerd.

Hoewel vorderingen in chemotherapie het risico van terugval en overlijden van borstkankerpatiënten aanzienlijk verminderd hebben, is de terugkeer van borstkanker door mislukte chemotherapie of opgebouwde resistentie nog steeds een probleem. Combinatietherapie is vaak een oplossing om resistentie te overkomen.

Kankercellen worden na verloop van tijd resistent tegen rapamycine. Behandeling met rapamycine, waarvan bekend is dat het mTORC1 selectief remt, kan ervoor zorgen dat celoverleving en medicijnresistentie toenemen. Door rapamycine te combineren met resveratrol wordt de celgroei geremd, voornamelijk door het onderdrukken van AKT-activatie dat door rapamycine wordt geïnduceerd.

Het remmende effect van rapamicine op celgroei varieert nogal tussen verschillende kankercellijnen. In huidig onderzoek werd naar drie cellijnen gekeken (MDA-MB-231, MCF-7 en BT-549) en zorgde de combinatie van kleine hoeveelheden rapamycine en resveratrol in alle drie de cellijnen voor een celafname van zeker 50 procent

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)