Pseudo Kroep, wat is dat ook alweer?

kroepDe afgelopen dagen hoor ik al winkelend veel kinderen hoesten. Niet “gewoon” hoesten, maar een harde schorre blafhoest.

Ik denk dan als homeopaat zijnde meteen aan enkele middelen in de homeopathie. 2 van mijn 4 kinderen hadden regelmatig last van pseudokroep.

Dit is, zeker als je het voor het eerst hoort, een beangstigend geluid.

Een tijdje geleden vertelde een vriendin van me die de cursus bij me heeft gedaan, dat de dochter van haar zusje in het ziekenhuis was geweest. Begrijpelijk. Echter men kan er niets aan doen. Gelukkig wist ze nog precies welk middel ze moest geven.

Afgelopen vrijdag moest ik op mijn kleindochter passen. En ja hoor, midden in de nacht wakker, met pseudokroep. Gelukkig herkende ik het meteen, en we hebben direct een middel gegeven. Een uurtje later sliep ze als een roosje. op de late ochtend kwam het weer iets terug. na herhaling te hebben gegeven geen klachten meer.

Pseudo kroep (laryngitis subglottica) is een virale ontsteking van de bovenste luchtwegen, vlak bij de stembanden. Vaak gaat er aan deze infectie een verkoudheid vooraf, maar niet altijd.

De ziekte komt vaak voor, richting herfst en winter. Meestal bij kinderen vanaf een half jaar tot ongeveer 6 jaar. Het kan ook dat kinderen het niet overgroeien en dan kan het ook voor komen bij oudere kinderen en jong volwassenen.

Door de ontsteking zwellen de slijmvliezen rondom de stembanden op. Daardoor wordt het ademhalen bemoeilijkt en kan er benauwdheid optreden. Het inademen gaat vaak met een gierend geluid. Het stemgeluid is vaak hees, zwaar en gaat gepaard met een harde blafhoest.(zeehondje). Er is soms wel, en soms geen koorts, echter meestal is deze niet heel hoog.

De ziekte duurt meestal een dag of 3 tot 7 a 8 dagen. De aanvallen zijn er meestal ‘s avonds of s nachts. De ziekte moet je niet verwarren met epiglottis. hierbij is er vaak hoge koorts en kwijlen. De pseudokroep is ongevaarlijk, de epiglottis (ontsteking van het strottenklepje) is echter wel gevaarlijk.Het ontstoken strottenklepje kan n.l. de luchtpijp afsluiten. dit lijd tot verstikking.

Regulier kun je hier niets aan doen. Je moet rustig afwachten. Stomen kan enigszins verlichting geven.Je kunt met je kind in de badkamer gaan zitten en de hete douche laten lopen. Het verminderd de hoest soms een beetje.

Vaak kunnen kinderen die er gevoelig voor zijn regelmatig pseudokroep krijgen.

Homeopathisch kan dit zeer snel opgelost worden. Er zijn meerdere middelen die in aanmerking komen. Vaak begint de pseudokroep tegen een uur of 11 ‘s avonds. soms in de nacht.Vaak heeft het met de wind richting te maken. En de gevoeligheid van het kind.

Met een juist uitgekozen medicijn, in de homeopathie, kun je er binnen zeer korte tijd af zijn.(soms al binnen een half uur tot een uur).

Heeft u kind last van pseudokroep, neemt u dan gerust contact met mij op. We zorgen dat u de middelen die nodig zijn in huis heeft.

Dan slaapt zowel kind als ouder weer lekker….

One Response to Pseudo Kroep, wat is dat ook alweer?

  • jbouterse says:

    Hallo

    mijn dochter van nu 4 heeft geregeld pseudokroep hou het nu een beetje bij afgelopen oktober 2013 erge aanval met benauwdheid toen moest ze ook vernevele met dexamethason afgelopen febr weer zeehonden blaf gelukkig niet echt benauwd en nu maart weer zeehonden blaf verkouden . Weet u waarom het elke keer zo snel terug kom. Oorzaak.. (prematuur geboren met 32 weken)

    Mvg joyce

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)