Nieuwsbrief december

* Tweedehandskledingbeurs.
* De Agenda voor het nieuwe seizoen
* Vanaf januari yoga bij Frie-Vit
* Mediteren kun je leren bij Frie-Vit
* Vergoedingen zorgverzekeraar
* De grote verbouwing in “’t pakhuus”
* Telefonisch spreekuur

* Samen kunnen we veel!
De tweedehands kledingbeurs liet dit zien. Het pakhuus deed zichzelf alle eer aan, want een pakhuus was het! Kleding, schoenen en accessoires in alle soorten en maten werden binnengebracht. Alles werd gesorteerd en er werden nieuwe setjes van gemaakt voor de modeshow. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er een fantastisch gebeuren van gemaakt. Hoewel het aantal bezoekers tegen viel is er €850,00 opgehaald vvor de verwenweek voor (ex) borstkanker patiënten.

* De agenda voor het nieuwe seizoen:
Iedere keer is het weer een uitdaging om de agenda zo samen te stellen dat we aan zoveel mogelijk vraag kunnen voldoen. Wij denken dat dit is gelukt. Op veler verzoek start vanaf januari o.a. de cursus mindfullness. Kijk op www.frie-vit.nl/agenda voor het volledige programma en laat je inspireren!

* Vanaf januari yoga bij Frie-Vit: Yoga stond al langer op ons wensen lijsje en nu is het zo ver. Mirjam van der Veen is yoga docent en komt vanaf januari bij Frie-Vit les geven. Mirjam geeft, op haar eigen nuchtere wijze, Hatha yoga. Dit is een yoga vorm die voor iedereen geschikt is. Een combinatie van fysieke oefeningen en adem oefeningen. Iedere les eindigt met een ontspanningsoefening. Door spanning en ontspanning in de oefeningen af te wisselen leer je hoe je lichaam voelt als het gespannen / ontspannen is. Hierdoor leert je lichaam op den duur wat een ontspannen houding is. Dus is ontspannen niet iets wat je doet
door er rationeel over na te denken “ik moet me nu even ontspannen”, maar is het een ‘normale’ manier van zijn. Leuke bijkomstigheid is dat je door de yoga heel soepel wordt en je daardoor lekker in je vel komt te zitten. Het is niet voor niets dat yoga steeds meer aan populariteit wint. Wij hebben ons al opgegeven, kom jij ook mee doen? Voor meer info: www.frie-vit.nl/agenda

* Mediteren kun je leren: Iedereen weet dat meditatie een positief effect heeft op je lichaam en je geest. Misschien denk je “ik zou wel willen, maar dat kan ik niet!” Misschien ben jij ook één van die mensen die wel eens verzucht dat het wel wat rustiger mag en heb je behoefte aan een manier om effectief te kunnen ontspannen. In meditatie gaat het om loslaten; een vorm van actief-niets-doen om de innerlijke dialoog, die vaak gaande is, te kalmeren en tot zwijgen te brengen. Dat kan iedereen, maar we zijn het wat kwijtgeraakt om dat toe te passen. Daarom is het voor de meeste mensen niet moeilijk om in een groep die vaardigheid weer te activeren. Geef jezelf de kans en kom om het maar eens proberen. In februari start een meditatiegroep. Ineke Verdoner is ervaren meditatie coach en laat zien dat iedereen kan leren mediteren.
Voor meer info: www.frie-vit.nl/agenda of de site van Inneke www.heartincompany.nl

* Vergoedingen zorgverzekeraars. Er is veel beweging in de vergoedingen van de
zorgverzekeraars. Wij proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen. Op onze site kun je binnenkort,onder het kopje vergoedingen, de nodige informatie vinden. Zoals het zich nu laat aanzien, worden de gesprekken met Tineke vanaf januari ook uit de aanvullende verzekering van zorgverzekeraar de Friesland vergoedt. Vergoeding vindt plaats vanuit de alternatieve geneeswijzen. Dit houdt in dat je voor een hulpvraag gemakkelijker coaching en/of counselling in kunt schakelen. Bovendien is hierbij een kleinere eigen bijdrage nodig dan bij de GGZ en gaat dit niet af van het verplicht eigen risico. Zodra dit alles zeker is laten wij het je weten!

* De grote verbouwing: We zitten nu twee jaar in “’t pakhuus”. Wat we misten is een echt warm welkom voor iedereen die binnen komt. Vanaf januari is dit anders. De balie heeft danplaatsgemaakt voor een zithoek waar iedereen een kopje koffie of thee kan drinken. Een tijdschrift door kan bladeren of gewoon even zitten praten. Dus wees welkom!

* Vanaf januari is er weer een telefonisch spreekuur. Omdat wij niet altijd de telefoon aan kunnen nemen is het soms lastig om een van ons direct te kunnen spreken. Dit is niet altijd even prettig. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken dan kan dit van maandag t/m vrijdag van half 9 tot 9 uur. Op andere tijden kun je natuurlijk het antwoordapparaat in spreken, we bellen je dan zo snel mogelijk terug.

Wij wensen u alvast een gezond en liefdevol 2012!
Ageeth, Tineke, Klasina, Nike en Lena

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)