MRI-scan voorspelt productkeuze consument

mriEen MRI-scan kan voor een deel voorspellen welk voedingsmiddel consumenten zullen kiezen aan de hand van de verpakking. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Nynke van der Laan aan het UMC Utrecht.

In het onderzoek kregen twintig verschillende vrouwen een voedingsmiddel te zien dat op twee verschillende manieren verpakt was. De ene verpakking benadrukte de smaak van het product terwijl de andere de gezonde kanten ervan benadrukte.

De vrouwen werd gevraagd een keuze te maken tussen de twee. Tijdens hun keuze werd de hersenactiviteit gemeten doormiddel van een MRI-scan. In totaal kregen de vrouwen tien soorten koekjes en negen soort zuivelproducten te zien.

Stimuleren
Uit het onderzoek bleek dat de onderzoekers op basis van de hersenactiviteit in 60 procent van de gevallen met zekerheid de productkeuze van de vrouwen konden voorspellen.

“Het lijkt niet veel beter dan de 50 procent kans bij het wagen van een gokje”, erkent Van der Laan. “Maar het gaat om twee alternatieven van hetzelfde product, waarbij het verschil in voorkeur relatief klein is.”

Door dit onderzoek wordt duidelijk dat een aantrekkelijke uitstraling van het product belangrijker is dan de gezonde uitstraling. (Bron: Nu.nl)

Dit weten reclamemakers al lang, daarom worden de meest ongezonde producten in leuke, hippe en aansprekende verpakkingen verstopt. Als het plaatje maar goed is, zal de inhoud ook wel oke zijn.

Mocht je in het weekend boodschappen doen, let dan eens op jouw eigen gedag. Laat jij je ook manipuleren door de sprekende teksten, felle kleurtjes?

Thee voor een balans moment, halvarine om je even superslank en fit te wanen, met een zuivelproduct is het eindelijk een keer gezellig aan tafel, shampoo waarmee je in één keer durft wat je al zo lang wilde doen,?

Laat je niet in de luren leggen, gebruik je gezonde verstand en lees de etiketten! Jij bent de enige die bepaald wat er in je boodschappenkar komt.

Maar voor degenen die dit stukje niet hebben gelezen moeten we misschien een grote strik om onze Biodetox producten knopen, of een plaatje van schone jongeling met een blokjesbuik, of…iemand een idee?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)