Mindfulness training

Rust in je hoofd, in je leven en werk met Mindfulness.

In een breed overzicht van ruim tweehonderd studies hebben Harvard-onderzoekers vastgesteld dat mensen die lekker in hun vel zitten 50% minder kans lopen op een hartaandoening dan hun leeftijdgenoten die een stressvol leven leiden.

Uit verschillend onderzoek blijkt dat een training in mindfulness positieve effecten heeft bij mensen en dat die effecten ook op de lange termijn aanhouden.

Wat is dan het geheim van mindfulness? Waarom gaan mensen zich er zoveel beter door voelen?

Eigenlijk is het heel simpel. Gedachten zijn er de hele dag door.  Stressvolle gedachten malen vaak maar door, zonder dat dat tot een oplossing leidt. Mindfulness maakt dat u meer grip hebt op gedachten en dus zelf, op een simpele manier, echt iets kunt doen om uzelf beter te voelen.

Een ander positief effect is dat u meer vertrouwd raakt met wat zich in uw lichaam en uw hoofd afspeelt. Stress voelen we bijvoorbeeld meestal pas aan het einde van de dag. We hebben namelijk de neiging om voortdurend in de gaten te houden of alles wel goed gaat, of het gaat zoals wij verwachten en of het niet beter kan.

Het grootste deel van de dag doen we de dingen op onze “automatische piloot”.

Maar wie zich regelmatig concentreert op al zijn gewaarwordingen, dus ook die in zijn lichaam, merkt al eerder dat hij zijn b.v. de schouders onwillekeurig aanspant.

Mindfulness begint met inzicht. Vervolgens komt de werking van onze gedachten aan bod, het herkennen van grenzen, hoe we met anderen communiceren en hoe stress ontstaat.  Je leert je gedachtestroom beter te sturen om effectiever en meer gebalanceerd te handelen zonder jezelf af te leiden door negatieve gedachten of gevoelens.  Je reageert meer vanuit rust dan vanuit emotie, ervaart minder stress en kunt meer vanuit ontspanning leven en werken.

Data 6 x op dinsdagavond: start 23 oktober
Tijd: 19.30 tot 21.30
Opgave: frie-vit@frie-vit.nl
Kosten € 250,00

In sommige gevallen kan de training door de werkgever worden vergoed. Ook is het soms mogelijk om een deel van de kosten via de zorgverzekeraar vergoed te krijgen.

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)