Mindfullness – Tineke van der Woude

Mindfullness training is een bewezen methode om stress, negatieve en belemmerende gedachten los te laten. De negatieve spiraal die ontstaat wanneer je ergens negatieve gedachten over hebt is vaak niet te stoppen. Het gevolg is dat jij je er vervelend over voelt. Mindfullness helpt je om gedachten te onderzoeken en los te laten zodat jij open en bewust met situaties om kunt gaan in plaats van in het automatische (negatieve) patroon dat je gewent bent.

“Eenvoudig gezegd is Mindfulness op een milde, vriendelijke, niet-oordelende manier aandacht schenken aan datgene wat je ervaart van moment tot moment. Mindfulness in je leven brengen betekent leren met milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. Het leert je de rust en helderheid in jezelf op te zoeken bij datgene wat je tegenkomt in het dagelijks leven.

In 8 bijeenkomsten van 2 uren krijg je inzicht in jouw mechanismen, wordt jij jezelf bewust van jouw (geconditioneerde) patronen en leer je gedachten zien als ideeën i.p.v. vaststaande feiten. Mindfullness is een methode om je te helpen alles werkelijk te zien zoals het is en ieder moment, met al je zintuigen, te beleven. Mindfullness is het tegenovergestelde van de automatische piloot.

Belangrijke aspecten zijn;
* Vetrouwen
* Niet oordelen
* Geduld hebben
* Accepteren
* Loslaten

Tijdens de bijeenkomsten worden thema’s besproken en verschillende Mindfulness oefeningen aangereikt. Het echte oefenen doe je thuis. Er zijn formele oefeningen zoals zittend mediteren en eenvoudige lichaamsoefeningen. Daarnaast zijn er ook informele oefeningen, dingen waar je in het dagelijks leven op kunt letten. Bijvoorbeeld bij een vergadering, tijdens het eten of in de file. Huiswerkopdrachten zijn een belangrijk onderdeel van de training.

Meedoen aan de 7-weekse training betekent dat je acht weken lang aan een intensief programma mee gaat doen. Het proces van leren aandacht geven aan wat er nu is gaat niet vanzelf. Het kost in het begin tijd, aandacht en energie. Het volgen van de training en thuis oefenen is de enige manier om te weten waar het echt om gaat en of het bij jou past. Je kan het zien als en experiment. Schort je oordeel voor wat het is even op en geef jezelf de kans om er ten volle van te proeven.

De data :maandagavond 13, 20, 27 februari, 5, 19, 26 maart en 2 april
Van 19.30 tot 21.30 uur

De kosten: Introductieprijs 250 euro incl. cursusmateriaal
Bij voldoende opgave start er een groep op de ochtend
Meer informatie en/ of opgave: www.frie-vit.nl, frie-vit@frie-vit.nl , tel. 0518-401094

Frie-vit
De brug naar een optimaal leven!

Ga naar Frie-vit ContactformulierGa naar Frie-vit Aanmeldformulier Ga naar Frie-vit Home-pagina

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)