Melk, de witte sloper

Het drinken van melk gaat je niet in de koude kleren zitten. Het wordt steeds meer in verband gebracht met klachten, zoals huidproblemen, astma, bronchitis, obesitas, migraine, suikerziekte, voorhoofdsholteontsteking , artritis en allergieën. Hier word je niet vrolijk van als je dit leest. Zelf stam ik nog uit de tijd, dat we elke dag op de lagere school melk kregen. Zo’n flesje met een aluminium indrukdopje erop. In het flesje zat dan melk met een dikke laag room. Ik drink gelukkig al vele jaren geen melk meer, omdat ik teveel slijmvorming krijg en mijn speeksel plakt. Maar mijn jongste dochter en zoon doen er echt alles aan om melk te consumeren. Dus was ik begonnen met alternatieven. Ik gaf ze op aanraden van iemand sojamelk en later bleek dat dit ook niet zonder gevaar is. En nu geef ik spaarzaam geitenmelk of rijstemelk.
Met het schrijven van de 10 grootste gevaren voor je gezondheid heb ik melk ook op de lijst gezet. Ik weet natuurlijk al dat melk niet goed voor een mens is en dat je bij een gemiddelde van twee glazen melk per dag een verhoogde kans op kanker hebt en diabetes etc. Dus de waarheid over melk, hier gaat het om. Dus ben ik research gaan doen op het internet, in boeken en artikelen.

Melk niet goed voor elk

Met het schrijven van dit artikel viel het me op wat je allemaal in het actuele nieuws tegenkomt. Hier een paar voorbeelden wat ze met melk uithalen:

 • In de Telegraaf van 07-10-2008 wordt het volgende gemeld: “ Harde tik op vingers Campina” – Zuivelproducent Campina is veroordeeld tot een boete van € 110.000,–. Het bedrijf had afgekeurde melk met antibiotica in de voedselketen laten komen.
 • Op dezelfde dag van dit bericht schrijft de Telegraaf, dat “China stuurt een leger van 5000 melkcontroleurs af op de zuivelindustrie om de zaken in de gaten te houden.” Dit naar aanleiding van het feit, dat er water en de dodelijke stof melamine (deze stof heeft de eigenschap het eiwitgehalte hoger te laten lijken) was toegevoegd aan de melk, er 54.000 kinderen ziek van werden, 104 kinderen zeer ernstige ziekte- verschijnselen hadden en 4 kinderen zijn overleden….. 
  Je vraagt je af wat de mensen bezielt dit zo uit te halen. Je denkt: China is ver van mijn bed, maar om de hoek doen ze het gewoon ook. Het gaat hierbij om geld. Geld is de drijfveer. En als wij daar ziek van moeten worden of dood gaan, zo zij het!

Hier praten we nog over de melk, wat in de fabriek wordt bewerkt voordat het uitgeleverd wordt aan ons. Maar wat denkt u van de boeren, die hun koeien een aangepaste voeding geven. Met middelen, die groei en melkproductie bevorderen. Melkkoeien worden opgesloten in speciale boxen, zodat ze niet kunnen bewegen. De gekke koeienziekte heeft aangetoond, dat de kwaliteit van de voeding zeer slecht was. Het bevatte vermaalde dierlijke botten van koeien en andere dieren. Dit had tot gevolg dat bij koevlees consumptie er gevallen optraden van Jacob Creutz, waarbij je hersenen verteerd worden en langzaam oplossen.
Je melk is niet meer je melk. Je kunt er eenvoudigweg niet meer van op aan, dat je goede melk krijgt. En dat is natuurlijk verschrikkelijk! Ze stoppen allerlei toevoegingen in het voedsel van koeien en in de fabriek doen ze er nog een schepje bovenop.
Maar wat doet nou de huidige melk voor onze gezondheid? Wat is er waar van de slogan: “melk is goed voor elk“…. We zullen de waarheid over melk ontdekken en wat de gezondheidsproblemen zijn door het drinken van melk.

Dikke kleuters 

Te dik zijn (obesitas) is niet alleen te wijten aan teveel eten, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Gerard Ailhaud en Phillipe Guesnet. Er is aangetoond, dat bij kleuters de samenstelling van melk de boosdoener is voor obesitas. Die disbalans heeft invloed op de toename van vetweefsel. Vroeger graasden onze koeien in de natuur. En de melk was rijk aan omega 3 vetzuren. En vervolgens trof je dit in de hele keten aan, die er achteraan kwam. Nu is dit niet meer zo. De voeding van bijvoorbeeld koeien is eenzijdig en niet meer het weidegras en daarnaast worden koeien nu bijgevoederd met maïs, soja, vermalen botten, slachtafval etc. Tevens worden koeien soms behandeld met hormonen, zoals esttradiol en zeranol, om het beest sneller vet te mesten. Die hormonen hopen zich op in het vetweefsel en worden via het melk uitgescheiden. Nog niet zo lang geleden is er een nieuwe hormoon bijgekomen om de melk productie te stimuleren: rBHG (recombinant Bovine Growth Hormone, ook bekend als BST ). Het werkt op de melkklieren van de koe en kan de melkproductie aanzienlijk vergroten. De effecten op de lange termijn zijn nog niet bekend.
Veroorzaakt melk de ziekte van Crohn? Uit onderzoek blijkt, onderzocht door het programma Radar van de Tros dat naar schatting 30 tot 50% van de melkveehouderijen is besmet met mycobacterium paratubeculosis (MAP), een bacterie, die bij koeien na incubatietijd paratuberculose veroorzaakt. Deze bacterie wordt in verband gebracht met het ontstaan van chronische darmziekte bij mensen, de ziekte van Crohn. Een besmette koe scheidt de bacterie af in de melk.
Experimenten hebben aangetoond dat de MAP-bacterie pasteurisatie kan overleven. Prof. John Hermon-Taylor is er zeker van dat de oorzaak van de ziekte van Crohn moet worden gezocht in de aanwezigheid van deze bacterie in melk.

Melk veroorzaakt slijmlaag op de ingewanden Volgens het boek “eet je fit” van Anne Marie Reuzenaar (`pag. 12 – 13) wordt de consumptie van melk steeds meer in verband gebracht met klachten, zoals:

 • Migraine
 • Huidproblemen
 • Astma
 • Bronchitis
 • Voorhoofdholte ontsteking
 • Allergieën
 • Chronische verkoudheid
 • Artritis

Melk en melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten, die eerst door het lichaam moeten worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Het enzym, lactase, zal bij grote consumptie van melk tot problemen leiden. Melk en melkproducten kunnen een slijm achterlaten op de tere darmslijmvliezen, dit kan een verminderde opname van voedingstoffen tot gevolg hebben.

Koemelk veroorzaker lactose allergie Vroeger dacht men dat een baby, als die 1 of 2 jaar oud werd, wel over de koemelkallergie heen zou groeien. Recente onderzoeken tonen aan dat 33 tot 44% van de kinderen tot de leeftijd van 4 jaar nog intolerant zijn voor koemelk. Ze kunnen er wel over heen groeien als ze de leeftijd bereiken van 4 tot 5 jaar. Koemelkallergie brengt klachten met zich mee, die al ontstaan in de eerste drie maanden. De belangrijkste aanwijzingen zijn klachten van de maag en darm (darmkrampen, gepaard met veel huilen, diarree of verstopping, bloedverlies bij de ontlasting, voedsel weigeren, slecht drinken). Vaak begint de allergie zich te laten zien door eczeem in het gezicht, vooral op de wangen. De wangen vertonen rode plekken die er schraal uitzien. Vaak jeukt het ook erg. Luchtwegklachten (zoals problemen met de luchtwegen, astma, loopneus, niesbuien) zijn ook een belangrijk symptoom. Andere aanwijzingen kunnen zijn: uitslag rond de mond, netelroos, angio-oedeem, spugen, jeukende tranende ogen, groeiachterstand en oorklachten.
Het overgrote deel van de wereld wordt trouwens ziek van het drinken van melk, ze zijn lactose-intolerant. Dit betekent dat zij de melksuikers, de lactose, niet goed kunnen verteren. Alhoewel moedermelk ook lactose bevat, kunnen baby’s dat wel verteren. Dit stopt over het algemeen wanneer er gestopt wordt met borstvoeding. Behalve bij de Europeanen en Noord Amerikanen, zij zijn zo geëvolueerd dat ze melk kunnen blijven drinken. Maar was dat wel de bedoeling van Moeder Natuur? 
90% van de Aziaten, 70% van de Afrikanen en 50% van de Zuid Amerikanen zijn lactose intolerant. Terwijl maar 15% van de blanken niet tegen het drinken van melk kan. Maar liefst 70% van de wereldbevolking kan helemaal niet tegen melk. En het is opvallend dat als je stopt met melk drinken, je lichaam vanzelf lactose-intolerant wordt.
Prof. Colin Campbell en Prof. Walter Willett zijn ervan overtuigd, dat het menselijk lichaam niet gebouwd is om koemelk te drinken. Volgens hen is koemelk bedoeld voor het kalf, net zoals moedermelk is bedoeld voor de baby.

Wat valt er nog meer te weten over melk?  

Wat je hierboven allemaal hebt kunnen lezen, is slechts een zeer klein deel van wat er is te vinden op het internet. Volgens Eric van Schijndel wordt IgA (dat is een deel van het immuunsysteem) door het drinken van melk stukgemaakt. Het IgA vormt aan de binnenkant van de darmwand een soort hekwerk, waardoor te grote eiwitten het lichaam niet kunnen indringen. Indien dit hekwerk stuk gaat, ontstaat het lekkende darmsyndroom, waardoor grote eiwitten in de bloedcirculatie terecht komen en men allergisch begint te reageren. Melk remt de opname van mineralen en de vorming van intrinsiek factor, waardoor de opname van B12 afneemt en een allergie kan ontstaan.
De weerstand vermindert door het drinken van melk. Als men drinkt, komt de streptococcus beta-hemolysticus in de keel voor, onder normale omstandigheden niet. Door melk ontstaan gemakkelijker otitis media ( ontsteking van het middenoor ) en chronische verkoudheden.
ADHD wordt mede bevorderd door een calcium tekort juist door het (overmatig) gebruik van koemelk. Door het calcium tekort kan er veel histamine vrijkomen, waardoor allergie ontstaat en ADHD symptomen ontstaan. Dit kan ook bevorderd worden door tarwe, chocolade, eieren en pinda’s. Teveel fosfor veroorzaakt moeheid en opvliegendheid. Allemaal stoffen, die we in koemelk terug vinden.
De waslijst van ziektes neemt alleen maar toe wanneer we melk onder de loep nemen. Zonder deze verder te hebben uitgewerkt, hierbij een beknopte opgave:
Astma, bloedneuzen, Moeheid na geringe inspanning, Juveniel diabetes, Osteoporose, Hart- en vaatklachten, Gebitsproblemen, MS en ALS, Angst voor donker en onweer.
Dit is slechts een greep uit verschillende wetenschappelijke artikelen, die betrekking hebben op melk.
Alternatieven voor melk Zijn er alternatieven voor melk en zijn ze goed voor de mens? Ja, er lijken alternatieven te zijn, maar nee, ze zijn niet gezond, zoals wordt voorgesteld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)