Inzicht in je brein! Deel 3: Oh, die stemmetjes in je hoofd

brein
Eerder hebben we het gehad over het ontstaan van overtuigingen en hoe je deze kunt onderzoeken.

(Inzicht in je brein deel 1 en deel 2)

Jouw interne dialoog is gebaseerd op jouw overtuigingen. De stemmetjes in je hoofd vertellen jou allemaal een eigen verhaal. De meeste van deze stemmetjes hebben maar één doel. Zorgen dat alles veilig en vertrouwd blijft en gevaar vermijden.

Hier komt ons ego bij kijken

De interne dialoog (de stemmetjes in je hoofd) komen meestal vanuit het ego. Nu is dit niet per se fout. Het ego hebben we nodig om te doen wat ons hart ons ingeeft. Zonder ego zouden we niet in actie komen en alleen blijven dagdromen.

Er zijn twee soorten ego die tegengesteld zijn: Een positief ego en een negatief ego. Dit is prettig want hierdoor kun je weten met welke je te doen hebt.

Het negatieve ego: Je denkt en handelt vanuit angst. Dit ego wil koste wat kost alles wat het kent (veilige zone) in stand houden. Dit zijn de stemmetjes die je vertellen: Doe het nou maar niet, straks loopt alles fout, wie denk je wel niet dat je bent, het is veel te duur, dat lukt je toch nooit, men zal je uitlachen, je hebt niet genoeg diploma’s, er is geen tijd, je raakt alles kwijt en nog heel veel meer.

Het positieve ego: Je denkt en handelt vanuit passie. Dit ego is laat je haarfijn weten dat je op zielsniveau verbonden bent en vertrouwen kunt hebben. De gedachte maakt je blij en enthousiast, je voelt het kriebelen en kunt niet wachten om aan de slag te gaan, je voelt dat het klopt, je gaat plannen maken en ziet het al voor je.

Je hebt vast ervaren dat deze ego’s soms de strijd aangaan met elkaar. Het is voor het positieve ego soms lastig om door de bewaking van het negatieve ego te komen. Dat is nu eenmaal zo en is ook logisch want we hebben immers onze overtuigingen. Zo zijn wij immers opgevoed.

Onze ouders, onze leraren en de meeste volwassen mensen die het goed met ons voor hebben deden het op die manier. Weet dat dit nu eenmaal zo werkt. Nu heb je de mogelijkheid om zelf bewust te kiezen naar welke stem je luistert. Hiermee haal je het wapen uit handen van het negatieve ego.

Deze wetenschap helpt al bij het doorbreken van oude overtuigingen. Immers, je weet nu wat je eerder niet wist en dit helpt je om hier anders naar te kijken. Geef jezelf de ruimte om dit te onderzoeken.

In principe zijn wij de eerste generatie die het woord ‘zelfontwikkeling’ kent. Wij hebben de mogelijkheid om oude patronen te doorbreken en onszelf te ontdoen van dat wat ons belemmert. Wat we hiervoor nodig hebben is inzicht. Je kunt nu eenmaal niets veranderen als je jezelf niet realiseert dat het er is.

Onder het motto: ‘Delen wat je kunt’, delen wij graag onze kennis en ervaring met jou. Hieronder kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, je ontvangt dan gelijk 10 gezondheidstips!

frievitnieuwsbriefcta

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)