Docent kindermassage

In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen.

Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Warm en veilig aangeraakt worden is één van onze basisbehoeften. Massage maakt je kind bewust van zijn/haar lichaam en bevordert het contact ermee. Hierdoor is een kind beter in staat zijn grenzen te voelen, letterlijk en figuurlijk.

Door liefdevol aanraken maak je het hormoon oxytocine aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor het goed kunnen opnemen van nieuwe informatie. Concentratie kan door massage verbeteren. Massage draagt bij in een breed spectrum tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.

Deze kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is zeker aan te raden voor:
*drukke kinderen
*stille teruggetrokken kinderen
*kinderen met obstipatie klachten
*kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn en/of hoofdpijn
*kinderen met  concentratieproblemen
*faalangstige / onzekere kinderen
*kinderen die snel boos en/of verdrietig zijn
*kinderen die niet lekker in hun vel zitten
*kinderen die slecht (in)slapen

Studies wijzen uit dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden, intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn.  Kindermassage kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen.
Het is gewenst dat tijdens de kindermassage een ouder/opvoeder aanwezig is.

Voor scholen is er een speciale methode ontwikkeld om kinderen door middel van een onderlinge massagevorm bewust te maken van hun sociale gedrag. Er wordt vaak ondervonden dat kinderen moeilijk  contact met andere kinderen kunnen maken, wat zich uiteindelijk uit in bijvoorbeeld pestgedrag, vermindering van concentratie en hyperactiviteit. Kindermassage levert direct een positieve bijdrage om dit te verbeteren. De kinderen gaan elkaar masseren en zo ieders grenzen ontdekken.

Kindermassage  op school, wordt over de kleding heen gegeven en gecombineerd met liedjes, spelletjes en bewegingsoefeningen. Dit is een veilige en kindvriendelijke manier die in elke omgeving toepasbaar is.

Frie-vit
De brug naar een optimaal leven!

Ga naar Frie-vit ContactformulierGa naar Frie-vit Aanmeldformulier Ga naar Frie-vit Home-pagina

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)