De invloed van je darmen op hoe gelukkig jij je voelt.

darmen-breinNiet voor niets voelen mensen zich gelukkiger en rustiger na een Biodetoxkuur. Je darmen hebben een grote invloed op stemming en gedrag. Gezonde darmen betekend een gezond brein. Je darmen produceren o.a. 80% tot 90% procent van het gelukshormoon serotinine

De laatste tijd horen we veel over de invloed die darmbacteriën op onze gezondheid hebben: op het functioneren van je darmen, maar ook op je gewicht, (vage) lichamelijke klachten en je mentale gezondheid. De gezondheid van je darmen bepaald ook hoe gezond je brein is. Voor nu, maar zeker ook voor eventuele neurologische aandoeningen de toekomst.

Onze darmbacteriën zijn onderdeel van een groot aantal lichaamsprocessen. Zoals ontgifting, het immuunsysteem, productie van neurotransmitters en vitamines, opname van voedingstoffen, en nog veel meer. Al deze functies bepalen hoe gezond je bent en blijft. Vervuilde darmen kunnen leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, spier- en gewrichtspijnen maar zeker ook tot chronische ziekten als diabetes, astma en kanker.

Maar het National Institude of Mental Health heeft in 2014 niet voor niets 14 miljoen dollar geïnvesteerd in onderzoek naar de invloed van onze darmen op ons brein. Dr. Perlmutter zegt in zijn boek “Brain maker” : In mijn werk als neuroloog heb ik ontdekt dat geen enkel ander lichaamssysteem gevoeliger is voor veranderingen van darmbacteriën dan het centrale zenuwstelsel. En nog beter, dit is goed nieuws; ik heb drastische omkeringen gezien in brein gerelateerde aandoeningen door het realiseren van gezonde darmflora en simpele verandering in voeding.

Je darmen, je tweede brein! De 10e hersenzenuw ( nervus vagus) is het hoofdkanaal tussen miljoenen zenuwcellen in het zenuwsysteem van onze darmen en het centrale zenuwstelsel. Gelijktijdig sturen darmbacteriën direct de functie van de cellen langs de 1o0e hersenzenuw aan. Er zijn zo onnoemlijk veel neuronen in de darmen dat wetenschappers de darmen ook het tweede brein noemen. Dit tweede brein regelt niet alleen de spierfuncties, het immuunsysteem en onze hormonen, maar maakt ook 80% tot 90% van de serotonine aan.

Dus niet alleen je hersenen maar vooral je darmen bepalen hoe gelukkig jij je voelt. Bovendien wordt een hele reeks neurologische aandoeningen zoals angststoornissen, gedragsstoornissen en depressies toegeschreven aan een tekort aan GABA en glutamaat. Deze worden in de darmen geproduceerd en zijn cruciaal voor het centrale zenuwstelsel. GABA is een aminozuur dat de zenuwactiviteit kalmeert, hersengolven normaliseert en het zenuwstelsel kalmeert na stress. Glutamaat is betrokken bij cognitie, geheugen en leren.

Een Biodetoxkuur zorgt ervoor dat je darmen weer schoon en levendig worden en weer optimaal hun werk kunnen doen. Wil je weten hoe jij op een simpele en effectieve manier je tweede brein kunt herstellen? Doe eens een Biodetoxkuur, dit kan thuis of samen met ons op Vlieland. In deze handige PDF leggen we uitgebreid uit hoe een Biodetoxkuur werkt. Of neem contact met ons op: mail info@frie-vit.nl, telefoon 0518-401094

Hartelijke groet, Tineke en Ageeth

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)