APS Therapie

APS staat voor: Action Potential Simulation 

APS therapie is in 1092 ontwikkeld in Zuid Afrika en werd in 1998 in Genève bekroond voor de beste medische uitvinding. Sinds 2000 wordt APS therapie in Nederland toegepast. 

In ons lichaam vindt prikkeloverdracht plaats doormiddel van het zogenaamde actiepotentiaal. Door deze prikkeloverdracht trekken spieren samen, werken onze zintuigen en werken onze organen. 

Wanneer we pijn hebben of iets in het lichaam niet goed functioneert zorgt deze zelfde prikkeloverdracht ervoor dat onze hersenen een seintje krijgen om pijnbestrijdende stoffen, ontstekingsremmende stoffen te produceren. Stoffen die genezing en/of pijnstilling belemmeren worden afgevoerd.

Wanneer er door ziekte of letsel pijn is, wordt op die plek de prikkeloverdracht niet meer uitgevoerd. Hierdoor worden de hersenen niet geactiveerd om de stoffen die nodig zijn voor herstel aan te maken. Het gevolg hiervan is dat pijn en vermoeidheid langdurig blijft en soms zelfs toeneemt. 

Door het actiepotentiaal na te bootsen met behulp van APS therapie vindt er weer een prikkeloverdracht plaats en krijgen de hersenen het juiste alarmsignaal. Het lichaam reageert hierop met het produceren van bepaalde noodzakelijke stoffen. Op deze manier worden de natuurlijke processen in het lichaam weer geactiveerd. 

Hoe werkt APS Therapy in de praktijk?

De afkorting APS is afgeleid van de Engelse benaming Action Potential Simulation.
Deze vorm van elektrotherapie dankt zijn naam aan het feit dat de toegediende elektrische stroom veel lijkt op de natuurlijke actiepotentiaal van de celwand. 

APS Therapie maakt gebruik van elektroden om het signaal aan het lichaam door te kunnen te geven. De elektroden worden aangebracht op het lichaam, zodanig dat het te behandelen gebied zich tussen de zwarte en rode elektroden bevindt. Er gaat een microstroom in de vorm van de actiepotentiaal lopen van het ene elektroden paar naar het andere. Deze microstroom loopt dan ook door het lichaam. 

Behandeling

In de onderstaande afbeelding ziet u het effect van een behandeling op een ontsteking in de knie.

 
Situatie 1  Situatie 2  Situatie 3  Situatie 4 
Dit is de situatie voor behandeling. Er is duidelijk op deze thermofoto te zien dat er hotspots zijn. Deze hotspots zijn de plaatsen waar de ontsteking zit en dus ook de pijn.  In deze situatie zijn de electroden aangebracht en wordt de behandeling uitgevoerd.  Dit is 5 minuten na de behandeling. We zien een duidelijke vermindering van de hotspot. En tevens zien we een verplaatsing in de richting van het lichaam.  Dit is 10 minuten na de behandeling. Er is duidelijk te zien dat de hotspots nagenoeg verdwenen zijn en dat het lichaam de probleemstoffen afgevoerd heeft. 

  
APS therapie heeft een multifunctioneel doel. 
pijnen worden opgeheven en /of verminderd
ontstekingen worden geremd
bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor wonden sneller genezen, zwellingen afnemen enz..
de energiehuishouding wordt op peil gebracht
regeneratie van cel- en botweefsel

O.a. de volgende klachten kunnen met APS therapie goed worden behandeld en hebben een grote slagingskans. 

ME (Chronische vermoeidheidsklachten) , MS (Multiple Sclerosis), Reuma en reumatische klachten, Artrose (gewrichtspijnen en verstijving), Carpale Tunnel Syndroom, Whiplash, RSI pijnen, Pijn in het bewegingsapparaat, Ontstekingen, Sportblessures, Spierpijnen, Maag en darmklachten, Fibromyalgie, Rugpijn, Spanningshoofdpijn, Menstruatieklachten, enz. APS is volkomen veilig en pijnloos.  

Meestal zijn er meerdere behandelingen met korte tussenposen nodig. Omdat dit vaak veel tijd en energie vraagt is het ook mogelijk om uzelf thuis te behandelen. U krijgt hiervoor een introductie behandeling en neemt hierna het apparaat mee naar huis. De huur van een APS apparaat bedraagt €175,00 per 4 weken. Vraag bij uw ziektekostenverzekeraar naar de vergoedingen. 

A = Intensiteitsknop 
Met deze knop wordt de intensiteit (spanning) van de behandeling ingesteld. 

B = Pulserend/Continue 
Met deze keuzeschakelaar kan gekozen worden voor de continue stand en voor de pulserende stand. 

C = Display 
Met behulp van het display kan de stroom die door het lichaam gaat afgelezen worden. Deze wordt in milli-ampère weergegeven.

D = Poorten 
Deze poorten worden geven de stroomprikkel af. Hier worden de electroden middels snoertjes verbonden. 

E = Batterijdeksel 
Achter dit batterijdeksel bevind zich een 9V batterij. 

Copyright © 2010 APS Therapy BV. All Rights Reserved.

Frie-vit
De brug naar een optimaal leven!

Ga naar Frie-vit ContactformulierGa naar Frie-vit Aanmeldformulier Ga naar Frie-vit Home-pagina

10 Tips Om Meer Uit Je Gezondheid Te Halen!

Ageeth van der Veen Verhagen & Tineke van der Woud

Medewerkers

Contact

Algemeen contact adres:
van Harenstraat 77
9076 BZ Sint Annaparochie
tel. 0518-401094
info@frie-vit.nl

Ageeth van der Veen
Praktijk Klassieke homeopatie
Burg. Albardastraat 4
9076ET Sint Annaparochie

Tineke van der Woude
Registertherapeut - counseller - coach
Van Harenstraat 77
9076BV Sint Annaparochie

Neem contact op met Frie-vit
detoxkuren

Huisregels

Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. Er wordt bij niet tijdig afzeggen een consult in rekening gebracht. Ieder van ons werkt vanuit de beroepscode en heeft geheimhoudingsplicht. (meer info....)